عوارض جانبي ويتامين C يك ويتامين محلول در آب با رژيم غذايي افراط جذب نمي شود و افراط در خون به سرعت در ادرار دفع مي شود بنابراين اين نمايشگاه قابل ملاحظه اي پايين سميت حاد. بيش از دو تا سه گرم ممكن است باعث سوء هاضمه, به ويژه هنگامي كه در معده خالي گرفته شده. با اين حال ، مصرف ويتامين C به شكل آسكوربات سديم و آسكوربات كلسيم ممكن است اين اثر را به حداقل برساند. علائم ديگر گزارش شده براي دوزهاي بزرگ شامل تهوع, گرفتگي شكم و اسهال. اين اثرات به اثر اسمزي ويتامين C جذب نشده عبور از روده نسبت داده مي شود. در تئوري ، مصرف ويتامين C بالا ممكن است جذب بيش از حد آهن شود. خلاصه اي از بررسي مكمل در افراد سالم گزارش نشده اين مشكل اما در سمت چپ به عنوان تست نشده اين احتمال كه افراد با ارثي هموكروماتوز داشته باشد ممكن است تحت تاثير قرار.
باور ديرينه در ميان جامعه پزشكي جريان اصلي كه ويتامين C خطر سنگ كليه را افزايش مي دهد وجود دارد."گزارش از تشكيل سنگ كليه در ارتباط با مصرف بيش از حد اسيد اسكوربيك به افراد مبتلا به بيماري كليوي محدود".[10] بررسي دولت است كه "داده ها از مطالعات اپيدميولوژيك را پشتيباني نمي كند يك ارتباط بيش از حد اسيد اسكوربيك مصرف و تشكيل سنگ كليه در ظاهرا افراد سالم",[10][65] اگر چه يكي از بزرگ چند سال دادگاه را گزارش نزديك به دو برابر افزايش سنگ كليه در مردان كه به طور منظم مصرف ويتامين C و مكمل هاي غذايي.
رژيم غذاييسطوح توصيه شدهتوصيه هاي ويتامين C ايالات متحده (ميلي گرم در روز)[10]RDA (كودكان سنين 1-3 سال) 15RDA (كودكان سنين 4-8 سال) 25RDA (كودكان سنين 9-13 سال) 45RDA (دختران سنين 14-18 سال) 65RDA (پسران سنين 14-18 سال) 75RDA (زن بالغ) 75RDA (مرد بالغ) 90RDA (بارداري) 85RDA (شيردهي) 120UL (زن بالغ) 2,000UL (مرد بالغ) 2,000توصيه هايي براي مصرف ويتامين C توسط بزرگسالان توسط سازمان هاي مختلف ملي تعيين شده است:
40 ميلي گرم در روز: موسسه ملي تغذيه هند, حيدرآباد[67]45 ميلي گرم در روز يا 300 ميلي گرم در هفته: سازمان بهداشت جهاني[68]80 ميلي گرم در روز: شوراي كميسيون اروپا در برچسب زدن تغذيه[69]90 ميلي گرم / روز (مردان) و 75 ميلي گرم / روز (زنان): بهداشت كانادا 2007[70]90 mg / day (مردان) و 75 mg/day (زنان): آكادمي ملي علوم ايالات متحده.[10]100 ميلي گرم در روز: موسسه ملي بهداشت و تغذيه ژاپن.110 ميلي گرم / روز (مردان) و 95 ميلي گرم / روز (زنان): سازمان ايمني مواد غذايي اروپا[72]در سال 2000 آمريكاي شمالي رژيم غذايي مرجع فصل مصرف ويتامين C به روز رساني توصيه مي شود رژيم غذايي كمك هزينه (RDA) تا 90 ميلي گرم در روز براي مردان و 75 ميلي گرم در روز براي زنان و تنظيم مصرف سطح بالاي قابل تحمل (UL) براي بزرگسالان از 2000 ميلي گرم/روز.[10] جدول نشان مي دهد Rda ها براي ايالات متحده و كانادا براي كودكان, و براي زنان باردار و شيرده.[10] براي اتحاديه اروپا EFSA مجموعه بالاتر توصيه هايي براي افراد بزرگسال و همچنين براي كودكان: 20 ميلي گرم/روز براي سنين 1 تا 3, 30 ميلي گرم/روز براي سنين 4 تا 6 و 45 ميلي گرم/روز براي سنين 7 تا 10 از 70 ميلي گرم/روز براي سنين 11-14, 100 ميلي گرم در روز براي مردان سنين 15–17 ، 90 ميلي گرم در روز براي زنان سنين 15-17. براي بارداري 100 ميلي گرم در روز ؛ براي شيردهي 155 ميلي گرم در روز. و هند و از سوي ديگر داراي مجموعه اي از توصيه هاي بسيار پايين تر: 40 ميلي گرم/روز براي سنين 1 تا بالغ, 60 ميلي گرم/روز براي بارداري و 80 ميلي گرم/روز براي شيردهي. واضح است كه در ميان كشورها اجماع وجود ندارد.
افراد سيگاري سيگار و مردم در معرض دود دست دوم سرم پايين تر سطح ويتامين C از غير سيگاري است. تفكر اين است كه استنشاق دود باعث آسيب اكسيداتيو ، تخليه اين ويتامين آنتي اكسيدان. موسسه پزشكي ايالات متحده تخمين زده است كه افراد سيگاري نياز 35 ميلي گرم ويتامين C بيشتر در روز از افراد غير سيگاري, اما به طور رسمي ايجاد يك RDA بالاتر براي افراد سيگاري. يك متاآناليز رابطه معكوس بين مصرف ويتامين C و سرطان ريه را نشان داد ، گرچه نتيجه گرفت كه تحقيقات بيشتري براي تاييد اين مشاهدات لازم است.
مركز ملي آمار بهداشت ايالات متحده دوسالانه ملي بهداشت و تغذيه بررسي معاينه (NHANES) براي ارزيابي وضعيت سلامت و تغذيه بزرگسالان و كودكان در ايالات متحده انجام مي دهد. برخي از نتايج به عنوان آنچه كه ما در امريكا خوردن گزارش. 2013-2014 بررسي گزارش داد كه براي بزرگسالان سنين 20 سال و مردان مصرف به طور متوسط 83.3 mg/d و زنان 75.1 mg/d. اين به اين معني است كه نيمي از زنان و بيش از نيمي از مردان هستند نه مصرف RDA براي ويتامين c است. همان نظرسنجي اعلام كرد كه حدود 30 درصد از بزرگسالان گزارش آنها مصرف ويتامين C مكمل هاي غذايي يا مولتي ويتامين/مواد معدني و مكمل هاي غذايي كه شامل ويتامين C است كه براي اين افراد مصرف كل بود بين 300 و 400 mg/d.
سطح مصرف بالايي قابل تحملدر سال 2000 ، موسسه پزشكي آكادمي ملي علوم ايالات متحده ، سطح مصرف بالايي قابل تحمل (UL) را براي بزرگسالان 2000 ميلي گرم در روز تنظيم كرد. اين مقدار انتخاب شد زيرا آزمايش هاي انساني اسهال و ساير اختلالات دستگاه گوارش را در مصرف بيش از 3,000 ميلي گرم در روز گزارش كرده است. اين كمترين سطح عوارض جانبي (LOAEL) بود ، به اين معني كه ساير عوارض جانبي در مصرف بيشتر مشاهده شد. ULs به تدريج براي كودكان جوان تر و جوانتر پايين تر است. سازمان ايمني مواد غذايي اروپا (EFSA) بررسي ايمني سوال در سال 2006 و به اين نتيجه رسيدند كه وجود نبود شواهد و مدارك كافي براي تنظيم UL براي ويتامين c است. ژاپن موسسه ملي سلامت و تغذيه بررسي همين سوال را در سال 2010 و همچنين نتيجه رسيديم كه وجود نبود شواهد و مدارك كافي براي تنظيم UL
برچسب زدن مواد غذاييبراي اهداف برچسب زدن مواد غذايي و مكمل غذايي ايالات متحده ، مقدار در يك وعده به عنوان يك درصد از ارزش روزانه (٪dv) بيان مي شود. براي اهداف برچسب زدن ويتامين C ، 100 ٪ از ارزش روزانه 60 ميلي گرم بود ، اما از ماه مه 27 ، 2016 آن را به 90 ميلي گرم تجديد نظر شده بود تا آن را به توافق با RDA به ارمغان بياورد.مطابق با به روز برچسب زدن قوانين و مقررات مورد نياز بود 1 ژانويه 2020 براي توليد كنندگان با دلار 10 ميليون يا بيشتر در مقياس سالانه فروش مواد غذايي و 1 ژانويه تا سال 2021 براي توليد كنندگان با كاهش حجم فروش مواد غذايي است. يك جدول از ارزش هاي قديمي و جديد بزرگسالان روزانه است كه در مصرف روزانه مرجع ارائه.
مقررات اتحاديه اروپا نياز است كه برچسب اعلام انرژي ، پروتئين ، چربي ، چربي اشباع شده ، كربوهيدرات ها ، قندها ، و نمك. مواد مغذي داوطلبانه ممكن است در صورت وجود در مقادير قابل توجهي نشان داده شده است. به جاي مقادير روزانه ، مقدار به عنوان درصد مصرف مرجع (RIs) نشان داده شده است. براي ويتامين C ، 100 ٪ RI در 80 ميلي گرم در 2011 تنظيم شد.
منابع:
https://en.wikipedia.org/wiki/Vitamin_C
https://bismoot.com/blog/%d8%a2%d8%b3%da%a9%d9%88%d8%b1%d8%a8%db%8c%da%a9-%d8%a7%d8%b3%db%8c%d8%af/